4 χρόνια από τον θάνατό του Β. Μάγγου – Μαρμάρινη επιγραφή στο σημείο που τον χτύπησε η Αστυνομία (Βίντεο)

Μια μέρα σαν τη σημερινή ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός, το 2020 στον Βόλο. Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου κάλεσε σε μια συμβολική συγκέντρωση μνήμης και διεκδίκησης στο ακριβές σημείο που η αστυνομία είχε χτυπήσει απάνθρωπα τον 26χρονο τότε, Βασίλη Μάγγο. Στη συγκέντρωση που είχε το κάλεσμα ««4 χρόνια μετά, είμαστε εδώ γιατί όλα συνεχίζονται» συμμετείχε και η οικογένεια του νεκρού, με τον πατέρα του Γιάννη Μάγγο, να αφήνει λουλούδια πάνω στα κάγκελα του δικαστηρίου.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων και η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου τοποθέτησαν, μάλιστα, στο σημείο μια μαρμάρινη επιγραφή στην οποία αναγράφεται το μήνυμα: «Εδώ στις 14/6/2020 χτυπήθηκε και βασανίστηκε από αστυνομικούς ο Βασίλειος Μάγγος.»

Δείτε το βίντεο του documentonews.gr:

Ο Γιάννης Μάγγος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους και στους δημοσιογράφους δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τέσσερα χρόνια. Τέσσερα χρόνια αδιάκοπης πάλης για να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο. Τέσσερα χρόνια για να αποδείξουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη απροκάλυπτα προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση του Βασίλειου Μαύρου. Αποκαλύψαμε τη συγκάλυψη, ανατρέψαμε την υπόθεση και τη φέραμε σε ένα επίπεδο όπου ο ανακριτής Πλημμελειοδικών Βόλου ζήτησε και αναβαθμίστηκαν οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Είναι βασανιστήρια και κατηγορούνται έξι αστυνομικοί και όχι τρεις που μας έλεγαν στην αρχή ο συγκεκριμένος εισαγγελέας και σε βαθμό πλημμελήματος. Είναι απαράδεκτο ένας εισαγγελέας ο οποίος υποβάθμισε εν ψυχρώ την υπόθεση στέλνοντάς τη στο Πλημμελειοδικείο χωρίς καν να καλέσει αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς καν να λάβει υπόψιν το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, να καλείται τώρα να δικάσει την υπόθεση. Τι θα δικάσει ο ανεκδιήγητος; Τι θα δικάσει; Ότι είναι μαύρο θα πει ότι τώρα είναι άσπρο; Δεν έχει πρόσωπο να δικάσει, να σηκωθεί και να πάει σπίτι του. Είναι απαράδεκτος. Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή. Και επιτέλους 4 χρόνια να μπούμε στην αίθουσα του δικαστηρίου κι εκεί ο καθένας να βάλει τα επιχειρήματά του και να δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος δεν έχει. Τέσσερα χρόνια μας κρατάνε έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων με διάφορα προσχήματα. Γιατί; Γιατί δεν θέλουν να δικάσουν την υπόθεση; Γιατί η υπόθεση είναι φως φανάρι. Ότι έκαναν έγκλημα εδώ μπροστά, που το χτύπησαν δολοφονικά και που τον βασάνισαν με απαράδεκτο τρόπο, με βάρβαρο τρόπο, με ρατσιστικό τρόπο μέσα στην Ασφάλεια. Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη.»

Ο Γιάννης Μάγγος αναφέρεται στην τελευταία εξέλιξη που σημειώθηκε σε δικαστικό επίπεδο, με βάση την οποία η Εισαγγελία Βόλου χρέωσε την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου στον ίδιο Εισαγγελέα που είχε στείλει με τις αποφάσεις του την υπόθεση στο Μονομελές δικαστήριο ως μια ασήμαντη ουσιαστικά δίκη πλημμεληματικού χαρακτήρα, στην οποία κατηγορούνταν τρεις αστυνομικοί.

Δείτε επίσης: Βασίλης Μάγγος: Νέα απόπειρα συγκάλυψης καταγγέλλει ο πατέρας του

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί